SAYA memenuhi jemputan ke Majlis Pautan Kasih Ramadhan anjuran Jabatan Perkhidmatan Kebajikan Negeri Sabah di Rumah Warga Tua Air Panas, kemarin.

Bulan Ramadhan tidak hanya merupakan masa untuk berpuasa dan beribadah, tetapi juga merupakan kesempatan emas bagi kita untuk menghargai, meraih, dan memberikan perhatian kepada warga tua dalam masyarakat kita.

Memberi sokongan emosional bagi sesetengah warga tua pada bulan Ramadan mungkin membawa kenangan manis tentang masa lalu dan keluarga yang tersayang. Namun, bagi yang lain, bulan ini mungkin menimbulkan kesunyian dan kesepian. Dengan meraih mereka, kita dapat memberi sokongan emosional dan mengurangkan perasaan kesepian yang mungkin mereka alami.

Jadi, mari kita gunakan bulan Ramadan ini sebagai peluang untuk menyebarkan kebaikan, kasih sayang, dan penghargaan kepada warga tua dalam masyarakat kita. Melalui tindakan kecil kita, kita dapat menjadikan bulan ini lebih bermakna dan memberi impak yang positif.

Oleh itu,saya juga turut memberikan sumbangan tunai kepada penghuni warga tua dalam majlis ini. Turut hadir Tuan Jais Bin Asri Pengarah Perkhidmatan Jabatan Kebajikan Am Sabah, Puan Nurul Fadillah Bt Hj Abdul Hamid Penolong Pengarah Bahagian Jabatan Perkhidmatan Am Sabah, dan Barisan kakitangan Rumah Warga Tua Air Panas.

Hubungi 089-760969 pada waktu pejabat kami 10 pagi – 4 petang untuk pertanyaan.

ATAU,

Whatsapp CARELINE saya di 010 – 779 4767 untuk aduan dan perkhidmatan masyarakat kawasan Kukusan.

“Kamu Adu, Kami Bantu”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2021 - 2023, Rina Hj Jainal, YB ADUN N.70 Kukusan. All Rights Reserved.