Women SME & Leadership Conferences At In Conjunction With International Womens Day 2024 at SICC Kota Kinabalu

Kepimpinan wanita mempunyai kekuatan yang unik dan perlu diiktiraf serta diilhamkan dengan lebih meluas. Mereka membawa perspektif yang berbeza, kelembutan yang diperlukan, dan keberanian yang tidak berbelah bahagi untuk menghadapi cabaran.

Sejarah telah menunjukkan bahawa wanita di berbagai belahan dunia telah memimpin dengan berani dalam pelbagai bidang, dari politik hingga perniagaan, dari pendidikan hingga sains.

Mereka telah membuktikan bahawa kepimpinan tidak bergantung kepada jantina, tetapi kepada keupayaan, visi dan komitmen untuk melakukan perubahan positif.

Kepimpinan wanita bukan untuk meniru gaya kepimpinan lelaki, tetapi tentang menggabungkan kekuatan mereka sendiri.

Mereka membawa kelembutan, empati, dan pemahaman yang mendalam tentang keperluan komuniti dan organisasi. Mereka memimpin dengan hati mereka, tetapi tanpa kehilangan ketegasan dan keberanian.

Walau bagaimanapun, kita juga harus menyedari bahawa masih terdapat cabaran yang dihadapi oleh wanita yang bercita-cita untuk menjadi pemimpin.

Budaya patriarki yang berterusan, jurang jantina yang berterusan, dan stereotaip yang mengehadkan peranan wanita dalam kepimpinan adalah beberapa daripada banyak halangan yang perlu diatasi.

Oleh itu, adalah penting bagi kita semua untuk menyokong dan menggalakkan penyertaan aktif wanita dalam kepimpinan, baik melalui pengiktirafan pencapaian mereka dan dengan mewujudkan persekitaran yang inklusif dan menyokong pertumbuhan mereka.

Saya menjemput semua rakan-rakan untuk meraikan dan menyokong peranan kepimpinan wanita di mana sahaja kita berada. Mari bersama-sama mencipta dunia di mana setiap wanita berasa didengari, dihargai, dan mempunyai peluang yang sama untuk memberi inspirasi dan membawa perubahan positif.

Hubungi 089-760969 pada waktu pejabat kami 10 pagi – 4 petang untuk pertanyaan.

ATAU,

Whatsapp CARELINE saya di 010 – 779 4767 untuk aduan dan perkhidmatan masyarakat kawasan Kukusan.

“Kamu Adu, Kami Bantu”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2021 - 2023, Rina Hj Jainal, YB ADUN N.70 Kukusan. All Rights Reserved.